Słynna restauratorka, wraz ze swoją pociechą udzieliła wywiadu na łamach "Vivy". Gessler zdradziła, że jej córka Lara poszła w ślady ojca, została cukiernikiem i obecnie pracuje w trzygwiazdkowej restauracji Michelina w Londynie:
Cukiernictwo to kwestia tego, że spędziłam sporo czasu z tatą, a on jest cukiernikiem. Musiałam przekonać się, że jestem w stanie tam w ciągu pięciu dni znaleźć pracę w pięciogwiazdkowym hotelu i renomowanej restauracji, że poradzę sobie, nawet nie mając doświadczenia. Na szczęście nazwiska Gessler nikt w Londynie nie zna - powiedziała Laura.
Córka Magdy Gessler twierdzi, że choć w dzieciństwie często musiała rozstawać się ze swoją mamą, to dzięki temu dziś jest samodzielną i zaradną kobietą:
Może gdyby cały czas była ze mną i odsuwała ode mnie wszystkie przeszkody, stałoby się tak, jak z dziećmi znajomych moich rodziców. One teraz są bananami, wydają pieniądze, których same nie zarobiły, nigdy nie pracowały i nic nie potrafią. To kalectwo. Tak naprawdę fakt, że musiała sobie radzić sama, był dla mnie zbawienny - wyznała w "Vivie" Lara Gessler.
A jak sama restauratorka zareagowała na zawód swojej pociechy? Okazuje się, że pani Magda była mocno zaskoczona wyborem córki:
Myślałam, że zemdleję, kiedy się o tym dowiedziałam, bo wcześniej uciekała od kuchni, jak diabeł od święconej wody. Ale ją od dzieciństwa cieszyły smaki, jak mnie. Już jako dwuletnia dziewczynka uwielbiała anchois, kawior i kotleciki jagnięce - wspomina Magda Gessler.
Czy Lara wróci do Polski i podobnie jak jej mama, zostanie kulinarną gwiazdą telewizji?