Zarobkom Wojciecha Amaro przyjrzał się "Fakt", którego formator zapewnia, że gwiazdor "Hell's Kitchen" przez długie lata pracował na swój spektakularny sukces:
Wojtek to znawca kulinariów, a to przekłada się na intratne kontrakty. Wojciech Modest Amaro nie jest świeżynką w branży. Na pozycję w kulinarnym świecie solidnie pracował 20 lat. Nic dziwnego, że zdobyte doświadczenie procentuje dziś stosownymi do jego wiedzy wysokimi zarobkami – zdradza osoba z otoczenia restauratora.
A jak wyglądają zarobki jednego z najpopularniejszych polskich kucharzy? "Fakt" twierdzi, że w ciągu ostatniego roku Amaro zarobił około miliona złotych.
Amaro prowadzi w telewizji dwa kulinarne programy: zasiadł w jury łącznie trzech edycji „Top Chef”, za co mógł zgarnąć około 75 tys. zł. Prowadzenie dwóch edycji „Hell’s Kitchen” mogło mu przynieść nawet 100 tysięcy. A to nie wszystko. Amaro prowadzi przecież pokazy gotowania, za które przez rok mógł zainkasować około 600 tys. zł. Do tego dochodzą niebagatelne zyski z nagrodzonej gwiazdką Michelina restauracji Atelier Amaro. - wylicza tabloid.