Na święta oferowała na przykład makowiec za 120 złotych, a w Tłusty Czwartek sprzedawała pączki po 15 złotych za sztukę.

Podczas trwającego właśnie sezonu grzybowego u Magdy Gessler i w sygnowanym jej nazwiskiem lokalu U Fukiera można znaleźć produkty bazujące na podgrzybkach, maślakach, czy kurkach.

Reklama

Jaka jest oferta i ile zapłacimy za grzybowe przysmaki u Magdy Gessler?

Za niecały litr (900 ml) żuru na prawdziwkach zapłacimy aż 47,62 zł. Pulpety cielęce w sosie z borowików (900 ml) to koszt 57,14 zł. Tyle samo kosztuje gulasz cielęcy z leśnymi grzybami.

W ofercie nie brakuje także marynowanych grzybów. Za słoiczek (350 ml) borowików trzeba zapłacić 36,19 zł, z kolei kurki marynowane staropolskim sposobem to wydatek rzędu 26,67 zł (słoik 350 ml). Marynowane maślaki i podgrzybki kosztują 22,86 zł, opieńki - 20 zł. Za 25 g całych kapeluszy suszonych borowików zapłacimy 27,62 zł. Krojone borowiki kosztują trochę mniej, bo 18,10 zł. Tyle samo zapłacicie za suszone podgrzybki.