Poznasz kraj, który jest prawdziwą mieszanką stylów i różnych narodowości. To także wielkie kulinarne królestwo, gdzie każdy smakosz znajdzie coś dla siebie. Przemierzymy je od północnych do południowych krańców, aby towarzyszyć naszym poszukiwaczom smaku w fascynującej gastronomicznej podróży.

Reklama

Greg i Max chcą dowiedzieć się jak najwięcej o lokalnych specjałach - próbują regionalnych dań, degustują potrawy w miejscowych restauracjach i pomagają kucharzom w ich przygotowywaniu. Gęsta zupa rybna w Halifax, gulasz i pierogi w Quebecu oraz barszcz w Winnipeg to tylko niektóre z dań ich bogatego menu. Oprócz kulinarnych specjałów dowiedzą się także wiele o kulturze kanadyjskich regionów i sprawdzą, jak specyfika miejsca wpłynęła na styl danej kuchni.

Greg i Mx oddadzą się pasji podróżowania, jedzenia i poznawania nowych kultur, czyli prawdziwego „Święta smakoszy”.

Premiera: niedziela, 3 stycznia, Discovery Travel&Living, godz. 14.00, 14.30. Kolejne odcinki: soboty i niedziele, godz. 14.00 i 14.30.