Pomysł na cydr! 6 przepisów dla smakoszy

Cydr jest alkoholem wytwarzanym w procesie fermentacji moszczu jabłkowego. Według znawców, najlepsze alkohole powstają z jabłek cydrowych, słodkich i kwaskowatych jednocześnie. W jaki sposób urozmaicić smak tego trunku?

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR Biznes. Kup licencję

Tematy:
wódka przepis cydr drink grzaniec jabłka alkohol piwo

Komentarze (2)

Uwaga, Twój komentarz może pojawić się z opóźnieniem do 10 minut. Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów .
  • kos
    2014-12-14 17:27
    wypraszam sobie... mój cydr nie zawiera grama siarki ani innych syfów... jest zrobiony z soku wytłoczonego z naszych polskich jabłek i jest genialnie odświeżający w upalny dzień, a podgrzany jest pysznie rozgrzewający w zimowe,kominkowe wieczory... sam jesteś menel jeśli wszystko mierzysz jedną miarą... koniec dyskusji
    0
    zgłoś
  • zwolennik szampanskogo
    2014-08-25 11:12
    Jabole sa bardzo niezdrowe, bez wzgledu na to, jak sie je podgrzeje. Zawieraja duzo siarki, bo to bardzo tani rodzaj buzuna. Reklamowanie tego szajzera to grube nieporozumienie. Menelstwo wypije bez dodatkowych upiekrzen, a normalny czlowiek nie kupi . Koniec reklamy.
    1
    zgłoś

Zobacz więcej