Specjalnie na walentynki mistrz poleca krewetki gigancie w sosie szafranowym. Pokazał nam, jak zrobić naprawdę duże wrażenie na swojej miłości.
Do przygotowania potrzebne są oczywiście krewetki, a także szpinak, pomidory, ciemny makaron. Do przyrządzenia sosu potrzebujemy: 2 gramy pręcików szafranu, 100 ml białego wytrawnego wina, 1 szalotkę, 1 mały ząbek czosnku, 100 ml słodkiej śmietanki 30 proc. i jedną cytrynę.
Wino podgrzewamy w garnuszku i stopniowo dodajemy wszystkie składniki. Jako ostatnią należy wlać śmietankę, ciągle mieszając, tak aby się nie zważyła.
Okrasa zapewnia, że wszystkie produkty można dostać w naszych sklepach i wyczarować szybko dla miłości swego serca trochę pyszności. Sukces gwarantowany, bo nie od dziś wiadomo, że droga do serca wiedzie przez żołądek!
Zobacz także, jak Karol Okrasa przygotowuje ostrygi zapiekane pod sosem zabajone.
Krewetki i ostrygi to tajna broń w miłosnej grze. Warto ją wykorzystać, tym bardziej że Karol Okrasa - szef kuchni hotelu Bristol i gwiazda programu "Kuchnia z Okrasą" - zdradza dziennikowi.pl sposoby na przyrządzenie z nich prostych i bardzo smacznych potraw.
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję
Reklama
Reklama
Reklama