To tylko jeden z wariackich pomysłów francuskich cukierników. Tym, którym znudziły się lody waniliowe i czekoladowe, proponują bowiem lody o smakach musztardy lub trawy. A do tłustego mięsa polecają sorbet o smaku buraczanym! Lodziarze przyznają jednak ze skruchą, że jednego, ale za to wyjątkowo ekstrawaganckiego, zamówienia nie udało im się zrealizować. Jeden z klientów chciał bowiem lody o zapachu dymu z cygara.
Jak widać wyobraźnia cukierników jest olbrzymia. Tylko, czy można ich jeszcze nazwać cukiernikami?
Ile jest smaków lodów? Jedna z francuskich firm chwali się, że ma ich w swojej ofercie aż 1200! Ale hitem tego sezonu jest produkt, który Polakom raczej przez gardło nie przejdzie. No bo kto nad Wisłą zdecydowałby się na lody z... ostryg?!
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję
Reklama
Reklama
Reklama